Tuesday, October 14, 2008

小休一陣

最近成日係sitemeter 都見到一d 無IP 又無referral site 既visiter, 你地(or 其實只不過係同一位讀友only ?)默默既點擊簡直係對小弟猶如江河之擁護..多謝哂先

最近都無乜心情update 呢度, 甘又忙咩呢 ? 其實又無乜野好忙.. 既然無矢放的不如不發. (之前寫個同事二人組, 寫到第二個同事後尾又甩左尾.. 可能睇返覺得吾好笑, 索性吾post 了) Okok, 其實剛剛報了一個課程, 正在嚴陣以待中(唉.. 又扮哂野啦.. 囧) 個課程就係 - 易經 ( ! )

易經其實係五術之源(即醫、卜、星、相、山五術) . 要斷事同做事做得好(即判命同擺風水), 易經一定不可忽視. 易經學得好, 占卜都易學d. 咩叫占卦 ? 識睇命判八字仲占乜春卦呢 ? 其實好簡單, 如果睇一個人搬到去間屋度, 又識得睇佢搬得好吾好, 跟住又識得同佢催旺.. 都算合格矣. 但係, 呢間屋下面係吾係(曾經)藏左條屍呢 ? 會吾會短期內有人跳樓呢 ? 就要靠卜卦去看嘞.

講多一樣野你知, 如果有人同你睇風水; 但係之後教你擺陣又無講邊月邊日邊時擺既話..甘就真係好打有限. 如果甘樣擺完都旺財旺丁既話, 你本身都肯定行緊運矣. 你有冇見過有人半夜起身食茶點 ? 有無見人朝早芝士龍蝦伊麵 ?

萬物皆有時…擺放吉物亦一樣

4 comments:

卡臣 said...

>你有冇見過有人半夜起身食茶點 ? 有無見人朝早芝士龍蝦伊麵

你個例子好生鬼
一睇就明白哂~

另,你blog一定有捧場客(如我)
可能呢排憂心忡忡呱?!

數奇門 said...

哈, 多謝你先啦.
我都成日去你個邊..

你d message board 先勁
下下都幾廿個留言

蘇記 said...

你有第3 个留言啦!

數奇門 said...

哇, 多謝你先 !